Pitanja i odgovori

Ispod se nalazi kolekcija često postavljanih pitanja sa odgovorim. Molimo Vas, pre nego što nam postavite upit, proverite da li se odgovor na Vaše pitanje možda već nalazi ovde. Ukoliko imate neka dodatna pitanja, možete nam se obratiti, i rado ćemo Vam dati odgovore na sva Vaša pitanja.

Da, tako je. Imamo nekoliko standardnih paketa usluga, koji zadovoljavaju većinu potreba naših klijenata.

Nema inicijalnih troškova – odaberete paket, i plaćate ga svakog meseca po istoj ceni.

Da, naravno. Pre toga samo obratite pažnju da sadržaj paketa na koji želite da pređete – ako na primer želite da pređete na manji paket, neke stranice mogu biti izbrisane, pa je potrebno da nam pošaljete mejl sa spiskom koje stranice želite da ostanu aktivne, a koje da izbišemo nakon prelaska na manji paket.

Prvo treba da odaberete paket usluga, jer je to informacija na osnovu koje određujemo platformu i vrstu rešenja koje pravimo.

Možete da pošaljete materijal ranije, ali ćemo na izradi sajta početi tek nakon što odaberete i uplatite paket koji ste odabrali.

Trenutno nemamo, ali svakako nas možete kontaktirati, kako bismo napravili aranžman koji je obostrano prihvatljiv.

Tektove pišete Vi. Naravno, ukoliko želite možete da unajmite nekog iskusnog Marketing eksperta da to uradi umesto Vas. Ovu uslugu možete da zakupite i od nas, ali to nije uključeno u cenu standardnih paketa.

Da. Naši paketi usluga ograničeni su, između ostalog, ukupnim brojem strana koje možete da imate, ali taj broj možete da podelite na različite jezike, bez dodatnih troškova.

Vi ili Webora tim. Ukoliko želite da to uradi Webora umesto Vas, usluge prevođenja biće dodatno naplaćene, zavisno od jezika na koji se prevodi, i od ukupnog obima prevoda.

Zavisi od paketa koji ste zakupili. Ultimus paket uključuje 4 izmene mesečno, Maximus paket ima 2 izmene uključene, dok paket Primus ima 1 izmenu mesečno uključenu u cenu paketa. U paketu Elementum nisu uključena ažuriranja ili izmene sadržaja.

Bez obzira na paket koji koristite, uvek možete da tražite ove usluge kao dodatni servis.

Standardno tehničko održavanje Word Press sajta je uključeno u sve naše pakete usluga, i obavlja ga Webora tim, uključujući pravljenje rezervnih kopija (backup) sajtova.

Ako Vam je potrebno dodatno ažuriranje ili izmena sadržaja, neki paketi imaju uključene te usluge, a neki nemaju. Ukoliko Vam bude potrebna takva usluga, možete je tražiti kao dodatni servis.

Svi sajtovi koje kreiramo su napravljeni u Word Press-u.

Takođe, svi sajtovi su optimizovani za prikaz i rad na desktop računarima, na tabletima kao i na mobilnim uređajima – princip izrade koji je poznat kao “responsive design“.

Sve slike koje se koriste prilikom izrade sajtova su licencirane ili imaju zvaničnu besplatnu komercijalnu licencu.

Posebnu pažnju posvećujemo na intelektualnu svojinu, i stoga ne tolerišemo upotrebu bilo kakvog ne-licenciranog sadržaja na na našoj platformi (slike, softver ili drugo).

Webora sarađuje sa nekoliko hosting provajdera, i serveri na kojima su smešteni podaci se fizički nalaze u Švedskoj i u Srbiji.

Svi serveri omogućavaju visok nivo dostupnosti (high availability) i imaju vrhunske performanse.

Vi ste vlasnik sadržaja koji je prikazan na sajtu, što uključuje tekstove, Vaš grafički materijal (logo), i sve slike koje ste eventualno dostavili u toku izrade, ili kasnije tokom održavanja.

Vi niste vlasnik platforme, programskog koda niti drugog grafičkog materijala koji je ugrađen u sajt od strane Webora tima.

Webora usluge se pružaju po tzv. SaaS modelu (Software As A Service), što znači da se autorizovani i imate licencu da koristite softver, u skladu sa Opštim i Posebim uslovima, ali ni u kom slučaju niste vlasnik softvera. Stoga, kako biste mogli da nesmetano održavate svoj korisnički nalog, a samim tim i sadržaj na sajtu, morate da ispunjavate sve svoje obaveze definisane u sklopu Opštih uslova pružanja i korišćenja usluga kao i Posebnih uslova korišćenja Webora usluga, što, između ostalog uključuje i obavezu redovnog plaćanja mesečne naknade za zakupljeni paket usluga.

Webora je pružalac platformske usluge, dok ste Vi pružalac i vlasnik sadržaja. Princip je sličan kao kada iznajmite auto: mi Vam obezbeđujemo prevozno sredstvo, ali vi upravljate i donosite odluke za vreme vožnje.

Dakle, Vi ste u potpunosti odgovorni za sadržaj i verodostojnost istog na sajtu koji smo napravili za Vas.

Ne, održavanje i razvoj je u potpunosti u našoj nadležnosti.

Možete da nam podnesete zahtev za izvoz sadržaja Vašeg sajta (ugrubo, to bi bili svi tekstovi i materijali koje nisu kreirani od strane Webora tima).

Ukoliko biste želeli da otkupite celokupan programski kod Vašeg sajta, možete da podnesete zahtev za ponudom za takvu uslugu. Imajte na umu da Webora nema nikakvu pravnu obavezu da Vam zaista proda taj programski kod, posebno imajući u vidu da je programski kod kao i know-how predstavljaju intelektualnu svojinu.

Svi naši standardni paketi usluga su detaljno opisani na strani Cenovnik. Možete uvek da pristupite ovoj stranici iz glavnog menija, ili možete da kliknete ovde da pogledate sve cene.

Na našoj strani Cenovnik, ispod cena standardnih paketa navedene su cene svih dodatnih usluga koje možete da poručite. Ovoj stranici možete da pristupite iz glavnog menija, ili klikom na ovaj link koji će Vas direktno odvesti na ovu stranu.

Nakon što istekne rok za plaćanje Vaših obaveza, Vaš sajt će automatski biti ugašen. Imaćete još 15 dana dodatnog roka da platite zaostalo dugovanje, i u roku od 24h nakon što izmirite Vaš dug, sajt će opet biti aktiviran i dostupan.

Ukoliko ne platite zaostali dug i nakon tih 15 dana dodatnog roka, Vaš sajt će biti trajno izbrisan sa naših servera. Kompletan tekstualni materijal koji je bio na Vašem sajtu moći ćete da preuzmete u roku od 3 meseca od trenutka brisanja sa servera.

Svi naši standardni paketi se nude kao usluga sa mesečnim zakupom. Domeni su sastavni deo Maximus i Ultimus paketa uslgua. Ukoliko ne platite mesečni zakup Vašeg paketa usluga, sve usluge koje su sastavni deo tog paketa će biti suspendovane, uključujući domen i hosting, ako su i oni deo tog paketa. Ako domen i hosting nisu deo paketa, suspenzija neće imati efekat na njih.

Samo ukoliko koristite Ultimus plan možete, u ostalim slučajevima to nije moguće, mi ćemo odabrati primeren dizajn u skladu sa delatnošću Vaše firme.

Webora usluge su kreirane da budu izuzetno pristupačne, a da istovremeno koriste savremenu tehnologiju i moderan dizajn. Naša ponuda uključuje izuzetno kratko vreme izrade sajta, i da bismo to mogli da postignemo, nemamo prostora da utrošimo dane ili nedelje na usaglašavanje vizeulnih detalja sa klijentima. Stoga naši standardni paketi ne uključuju mogućnost odabira dizajna od strane klijenata.

Ako ipak želite da za Vas napravimo potpuno prilagođeno rešenje i da izmenimo standardne primere koje koristimo, možete da angažujete naš Marketing tim kao dodatni servis. Cene naših marketinških usluga nalaze se na strani Cenovnik.

I dalje imate pitanja?

Molimo Vas pročitajte Opšte uslove pružanja i korišćenja usluga kao i Posebne uslove korišćenja Webora usluga, gde možete naći sve detalje o našim uslugama.

Ako ni na ovoj strani ni u dokumentima iznad niste pronašli odgovore na Vaša pitanja, kontaktirajte nas i postavite pitanja na koja ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.